Шукати в цьому блозі

23.02.20

Міжнародний день рідної мови


Про відзначення Міжнародного
 дня рідної мови
На виконання листа Всеукраїнської координаційної ради громадських організацій захисту державної мови від 19.02.2020 №7 «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови в Україні», з метою піднесення престижу української мови серед молодого покоління, заохочення учнів до вивчення рідної мови, виявлення обдарованої учнівської молоді, розвитку їх творчого потенціалу, виховання у молодого українства поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні й за її межами, рівня знань з української мови і літератури
НАКАЗУЮ:
1.     Заступнику директора з виховної роботи та класним керівникам 1-11 класів:
1.1. Забезпечити відзначення Міжнародного дня рідної мови.
1.2.Провести фестивалі, конференції, конкурси, семінари, презентації, круглі столи, відкриті уроки, книжково-ілюстративні виставки, ігри, вікторини, диспути, захист проектів, диктанти.
1.3.Сприяти висвітленню проведеної роботи на сайті закладу.
2. Контроль за виконання даного наказу покласти на заступника директора з виховної роботи Н.М.Ткаченко.

Директор школи                                                                   Л.В.Безрідня






























Н А К А З
Від     .02.2020                         с. Вишневе                                      №
Про підсумки проведення Міжнародного
 дня рідної мови
На виконання листа Всеукраїнської координаційної ради громадських організацій захисту державної мови від 19.02.2020 №7 «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови в Україні», з метою піднесення престижу української мови серед молодого покоління, заохочення учнів до вивчення рідної мови, виявлення обдарованої учнівської молоді, розвитку їх творчого потенціалу, виховання у молодого українства поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні й за її межами, рівня знань з української мови і літератури. 
Відповідно до плану роботи школи 21 лютого наша школа відмічала Міжнародний день рідної мови. У кожному класі були проведені виховні години про роль рідної мови для кожного народу. Для четвертокласників вчителька Плиска С.В. підготувала цікаву мовну  вікторину. А учні 5-10 класів випустили тематичні стінгазети. Зі своїми класними керівниками та вчителями української мови та літератури вони відправилися в уявну подорож, під час якої дізналися багато про батьківщину свята рідноі мови та історію його виникнення.
На кожній зупинці - цікаві пригоди-конкурси:  на кращого знавця рідної мови та українського фольклору, на кращого читача українських скоромовок, на кращого перекладача з російської мови на українську крилатих висловів і фразеологізмів тощо. 5-6 класи підготували змістовні виступи про мову, а Григорець Іван та Романенко Артем інсценізували казку, як Господь подарував нам українську мову.
Для учнів 8-11 класів учениця 10 класу Гаврілко Маріанна підготувала змістовну, актуальну тематичну презентацію «Значення мови в житті людини».
Старшокласники із захопленням слухали свою вчительку Тараненко С.В. на занятті «Слово захоплює, вражає, дивує і жахає…»
Виходячи з вище зазначеного,
НАКАЗУЮ:

1.     Оголосити подяку: класним керівникам Плиска С.В., Вітько В.І., Сидоренко А.П., Тараненко С.В., Шульзі А.В., Давиденко О.В., Голенко Т.Г., Лукіновій А.Р., Северин Л.А.,
2.     Відмітити класні колективи 1-1 класів, особливо таких учнів: 6 клас Бережна Д., Чайка Ю. 3 клас, Пилипчук Б. 4 клас, Філобок А.,Водько Діана 5 клас, Сич Е. 6 клас,  Ваганова І. 8 клас, 9 клас Григорець Іван, 10клас Романенко А., Довганич А., Гаврілко М. , які взяли активну участь у виставці малюнків.
3.     Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з виховної роботи Ткаченко Н.М.



Директор школи                                                            Безрідня Л.В.


Немає коментарів:

Дописати коментар