Шукати в цьому блозі

13.12.20

Акції «16 днів проти насильства»




 Відповідно до програми розвитку сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області на 2012 -2020 роки, на виконання річного плану роботи школи, з метою попередження проявів жорстокості і насильства, забезпечення прав неповнолітніх у школі

Було підготовлено план заходів щодо проведення акції «16 днів проти насильства».

У ході проведення тижня була організована виставка навчально – методичної літератури в бібліотеці школи з питання попередження  насильства.

З 25 листопада по 10 грудня 2020 р. класними керівниками 1-11 класів та практичним психологом Мокієнко В.О.  була проведена роз’яснювальна робота щодо недопущення випадків фізичного та психологічного   насильства відносно  неповнолітніх, щодо причин та умов, які сприяють скоєнню злочинів неповнолітніми на тему : «Попередження насильства в сім’ї». Також проведені тренінг з питань розв’язання проблем насильства для учнів 9 – 11 класів за проєктом “Створення безпечного освітнього середовища”

Серед учнів 1-4 класів з 25.11 по 30.11.2020  було проведено конкурс малюнків на тематику: «Щаслива сім’я – без насильства» (виставка робіт з 27-30 листопада) – приурочено до таких дат:

-         25 листопада Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

-         29 листопада Міжнародний день захисників прав жінок.

01.12.2020 серед учнів 2- 11 класів було проведено ряд заходів до Дня боротьби зі СНІДом. Педагог-організатор Халявка К.М. розмістила на стенді інформацію про СНІД.

Практичний психолог Мокієнко В.О. 05.12.2020 провела відкриту годину з демонстрацією фільму «Життя на продаж» до  відзначення 2 грудня Міжнародний день боротьби з рабством.

Класні керівники 7-11 класів, педагог-організатор провели заходи щодо протидії торгівлі людьми та антибулінгові заняття.

 Учні  1-4 класів 04.12.2020 оформили стіну доброти : «Наші долоньки – проти насильства»

Педагог-організатор Халявка К.М. протягом останнього тижня акції розмістила інформацію про права людини на стенді.

 Заступник директора з виховної роботи Ткаченко Н.М. разом з практичним психологом Мокієнко В.О. оновили банк  даних про режим роботи телефону довіри, кризових центрів, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, правоохоронних органів, служби порятунку в Дніпропетровській області. Також розмістили на інформаційному стенді школи контактні телефони “гарячих ліній”  установ та організацій, до яких можна звернутись у випадку вчинення насильства над дитиною.

11 грудня 2020 року відбулося засідання ради профілактики  за участю органів учнівського самоврядування та голови батьківського комітету Ткачьової Н.О.

Робота  вчителів і класних керівників у щорічній акції «16 днів проти насильства» сприяла насамперед зверненню уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства щодо дітей та підлітків. 



















































Немає коментарів:

Дописати коментар