Шукати в цьому блозі

15.11.17

ПЛАН роботи батьківського всеобучу на 2017-2018 н.р.

ПЛАН
роботи батьківського всеобучу
на 2017-2018 н.р.

Клас
Дата проведення
Тематика батьківського всеобучу
1
клас
Вересень
Поради батькам першокласників. Адаптація дитини до школи. Анкетування батьків. Вибори батьківського комітету класу. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час. Безпека дорожнього руху. Протипожежна безпека.
Листопад
Вплив телевізора та комп’ютера на дитину.
Лютий
Емоції позитивні та негативні. Запобігання жорстокому поводженню з дітьми.
Квітень
Роль гри та іграшки в житті молодшого школяра. Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей. Організація навчальних екскурсій.
2
клас
Вересень
Вікові особливості дітей молодшого шкільного віку Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час. Безпека дорожнього руху
Листопад
Здоров'я дитини, фізичний розвиток молодшого школяра. Особистий приклад батьків у попередженні шкідливих звичок дітей.
Лютий
Трудове та екологічне виховання дитини в сім'ї. Обов'язки дитини в сім'ї.
Квітень
Діти і комп’ютер. Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул.
3
клас
Вересень
Позитивний та негативний вплив засобів масової інформації на розвиток та здоров'я молодших школярів. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Вплив сім’ї на успішне навчання
Лютий
Права дитини. Дотримання їх у сім'ї.
Квітень
Виховання чуйності і доброти. Підсумки навчального року та орієнтири розвитку дитини. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул.
4

клас
Вересень
Заохочення і покарання дитини в сім’ї. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Роль батьків у профілактиці та запобіганні шкідливих звичок, вживання дітьми наркотиків та куріння
Лютий
Права дитини. Дотримання їх у сім'ї. Правове виховання дітей у сім'ї.
Квітень
Виховання у дітей інтересу до книги. Закінчення 2014-2015 навчального року. Ознайомлення з нормативною документацією про державну підсумкову атестацію. Знайомство батьків з умовами проведення державної підсумкової атестації. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій.
5
клас
Вересень
Особливості навчальної діяльності учнів 5-х класів у зв'язку з переходом від початкової до середньої школи. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Бесіда з батьками на правову тематику: «Закон – захист прав дітей »
Лютий
Організація дозвілля в сім'ї, трудове виховання.
Квітень
Конфліктні ситуації, як їх попередити. Мікроклімат та взаємостосунки в сім’ї Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул.
6
клас
Вересень
Чому перехідний вік є важким? Як виховувати в учнів підліткового віку інтерес до набуття знань. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Правове виховання дітей у сім'ї.
Лютий
Типові помилки у сімейному вихованні. Як їм запобігти.
Квітень
Попередження негативних звичок у дітей. Позитивний вплив батьківського прикладу. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул
7
клас
Вересень.
Психологічні та фізіологічні особливості хлопців та дівчат у підлітковому віці. Статеве виховання підлітків. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Профілактика шкідливих звичок.
Лютий
Виховання у дітей любові до рідного краю
Квітень
Проблемні питання виховання дитини середнього шкільного віку. Діти і закон. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул
8
клас
Вересень.
Роль батьків у формуванні всебічно розвинутої особистості, навичок самоосвіти і самовиховання. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Виховання у школярів культури здоров'я, мотивації до здорового способу життя. Роль батьків у профілактиці та запобіганні шкідливих звичок, вживання дітьми наркотиків, алкоголю та тютюнових виробів.
Лютий
Закон – захист прав дітей. Насильство в сім’ї як проблема превентивного виховання.
Квітень
Роль сім’ї у виборі майбутньої професії дитини. Організація літнього відпочинку дітей, навчальних екскурсій. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул
9
клас
Вересень
Підліток: проблеми виховання дітей в сім'ї. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Виховання свідомого ставлення до свого здоров'я як найвищої соціальної цінності. Організація харчування в школі, в сім'ї.
Лютий
Правова відповідальність батьків і неповнолітніх.
Квітень
Деякі поради батькам, якщо дитина зіштовхнулася з насильством. Ознайомлення з нормативною документацією про державну підсумкову атестацію. Знайомство батьків умовами проведення державної підсумкової атестації. Організація літнього відпочинку дітей.
10 клас
Вересень
Моральний клімат у сім'ї, методика вирішення конфліктних ситуацій у сім'ї. Анкетування батьків. Запобігання травматизму та правопорушень в школі та в позаурочний час
Листопад
Врахування психологічних особливостей, інтересів, здібностей, нахилів підлітків у їх професійному Самовизначенні.
Лютий
Типові конфліктні ситуації підлітків з батьками та іншими дорослими. Причини правопорушень серед підлітків.
Квітень
Роль батьків у профілактиці негативних звичок у дітей. Організація літнього відпочинку дітей. Запобігання дитячому травматизму під час літніх канікул
11

клас
Вересень
Роль батьків у профілактиці негативних звичок у дітей. Анкетування батьків. Запобігання травматизму в школі та в позаурочний час.
Листопад
Роль сім’ї у виборі майбутньої професії дитини.
Лютий
Деякі поради батькам, якщо дитина зіштовхнулася з насильством.
Квітень
Ознайомлення з нормативною документацією про державну підсумкову атестацію. Знайомство батьків умовами проведення державної підсумкової атестації та ЗНО.


Немає коментарів:

Дописати коментар