Шукати в цьому блозі

15.11.17

ВСЕУКРАЇНСЬКА БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ "НАЗУСТРІЧ МРІЇ"

 


Станом на сьогодні в Україні досить гостро стоїть проблема у сфері лікування та реабілітації онкохворих діток, адже Україна на другому місці в Європі з поширення захворювання на рак. Захворюваність за останні 10 років зросла на 8%. У структурі онкологічних захворювань у дітей лідирують лейкемія, пухлини головного мозку і кісток. Така статистика в усьому світі, така статистика і в Україні. В Україні гострими лейкеміями хворіють 300-360 пацієнтів на рік. Це діти абсолютно різної вікової категорії - від одного місяця життя до 18 років, і всі вони потребують дуже агресивного важкого лікування. У першу чергу, це хіміотерапія. На сьогодні, на жаль, зберігається проблема - скільки коштує життя дитини. Коштує воно дорого. Те, що оплачується державою (в залежності від різних груп пацієнтів) - від 40% до 60% потреби.
При ранньому та правильному встановленні діагнозу і своєчасному початку лікування з подальшим комплексом реабілітаційних заходів 70% злоякісних пухлин у дітей можуть бути вилікувані.
У зв’язку з цим виникає гостра потреба в реабілітаційних центрах, заходах, здатних доповнити медико-соціальну допомогу, надати психологічний, педагогічний та інший супровід пацієнтам даної категорії. Цю роботу здійснює протягом семи  років у м. Києві дитячий реабілітаційний Міні-Центр «Казковий Світ», в якому безкоштовнопроходять реабілітацію онкохворі діти. Позитивні результати щорічно отримують понад 500-600 онкохворих дітей завдяки сучасним психотерапевтичним методикам і технологіям.
Міні-Центр відвідують діти, які знаходяться на лікуванні в лікарні «ОХМАТДИТ», центрах СНІДу, онкологічних, неврологічних та педіатричних відділеннях різних медичних установ та які вже пройшли лікування. В Центрі діти за допомогою спеціальних психотерапевтичних  методик, через гру, різноманітних казкових персонажів, клоунів, декорації, уяву налаштовуються на одужання, включаються у позитивну казкову програму  здоров’я,  забувають про свою хворобу.
Загалом Міжнародний благодійний фонд «Сильні духом» реалізує такі програми:
Всі ці програми досить важливі для дитячої реабілітації і потребують фінансової підтримки.
У зв’язку із ситуацією, яка виникла на Сході України, з’явилася ще одна категорія дітей, якою опікується МБФ «Сильні духом» - це діти, які постраждали під час Антитерористичної операції, зазнали тяжкої психологічної травми та потребують відповідних реабілітаційних програм. Наш Фонд займає активну позицію та на постійній основі проводить низку психолого-реабілітаційних заходів у дитячих відділеннях лікарень міста Київ, де знаходяться на лікуванні «діти АТО». Згадані програми потребують значних матеріальних витрат, які МБФ «Сильні духом» у повному обсязі самостійно забезпечити не має можливості.
Учні та колектив нашої школи підтримали проект Благодійного фонду «Сильні духом» та сприяли продовженню щорічної благодійної акції «На зустріч мрії". В школі було проведено благодійну ярмарку, зібрані кошти були перераховані для реабілітації дітей.










Немає коментарів:

Дописати коментар