Шукати в цьому блозі

15.11.17

День українського добровольця

Сьогодні, як ніколи раніше, актуальною і для дорослих, і дітей є тема миру в нашій багатостраждальній Україні. Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла війни та мир, поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у блакитне українське небо. З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни  15 березня 2017 року у Вишнівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася зустріч з односельцем – учасником бойових дій в зоні АТО – Матолою Дмитром Вікторовичем.
З уст воїна учасники зібрання  почули про реалії війни, яка не вщухає на Сході України. Дмитро Вікторович розповів про важкі будні солдатського життя в окопах, на передовій, де тебе й твоїх побратимів щомиті чекає смерть, про патріотичний настрій наших бійців, про допомогу волонтерів та важливість підтримки захисників Вітчизни. Ми дізналися, що Дмитро Вікторович підписав контракт на військову службу у 2013 році до складу окремої повітряно-десантної бригади №25, яка базується у смт.Гвардійське . З 2014 року воює в Донецькій та Луганській областях. На сьогодні  22-річний хлопець захищає територію України поблизу м.Авдіївка.
Здається недавно, сам, малим хлопчиськом, бігав по шкільному подвір’ї, а сьогодні він - герой, яким всі гордимося. Зустріч була теплою і задушевною. Діти подарували обереги, малюнки, виготовлені власноруч.
А от учням
він бажав добросовісно навчатися, любити свою Україну, берегти батьків, вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, цінувати дружбу. Ось тоді Україна й матиме справжніх патріотів, які будуватимуть нове, заможне, красиве життя. Україна неодмінно розквітне!
Наприкінці заходу діти та вчителі подякували гостю за його патріотизм та відданість Україні, усі висловлювали надію на те, що незабаром ми будемо жити під мирним небом над головою.
         Через декілька днів боєць знову поїде на службу, а ми будемо його чекати і готуватись до наступної зустрічі. 







Немає коментарів:

Дописати коментар